Wat is het toch fijn als je een gerecht ontdekt dat prachtig is om naar te kijken (vind ik ook altijd heel belangrijk), ontzettend lekker is, energie geeft EN gezond is!
Nou ik heb hem vandaag voor je hoor!! Een heerlijk ontbijtje, waar je het beste wel van tevoren wat dingen voor kan maken. Zo hoef je het in de drukke ochtendspits alleen maar bij elkaar te gooien. Ik heb de granola eigenlijk altijd op voorraad, die maak ik een keer in de week een volle lading. Daar eten de kinderen namelijk ook altijd van in de ochtend. De topping kun je ook vooraf maken en een paar dagen in een plastic bakje in de koelkast bewaren.
Wat een goed begin van de dag zo’n ontbijtje!!!
Voor de topping:
- Bakje frambozen
- Bakje blauwe bessen
- Theelepel kokosolie
- Eetlepel maca
- Sap van halve limoen
Verder:
- Ik gebruik altijd Griekse yoghurt, of Alpro kokos-yoghurt voor de doordeweekse dagen
- Granola
Recept van de Granola vind je hier.
Was de frambozen en de blauwe bessen en laat ze goed uitlekken. Verhit de kokosolie op een laag pitje in een stoofpannetje.
Verhit nu het fruit, stoof ze even aan in de kokosolie. Na ongeveer een halve minuut kun je het fruit afblussen met het sap van de limoen. Voeg nu de maca toe en een klein scheutje water, roer goed door en laat het sap wat inkoken een paar minuutjes op het allerkleinste vuur. Als het fruit een grote jam-achtige massa is geworden zet je het afgedekt in de koelkast waar je het kunt bewaren.
Hoe leuk is het om voor het hele gezin zondagochtend deze lekkere ontbijtjes te serveren op een plank! Ik heb ze hier gepresenteerd op een van de fantastische serveerplanken van Dutch Deluxes.
Like me ook op Facebook en Instagram voor nog veel meer food-inspiratie!