Persijn is dé hotspot van nu en afgelopen week had ik de eer om bij dit héérlijke en vooral hele bijzondere restaurant te gaan eten! De uitstraling van het restaurant is sfeervol, gezellig en zéker Instagram-waardig. Denk aan velvet stoelen met gouden details, stijlvolle tegeltjes en heel veel mooie lampen. Deze details geven een luxe gevoel en zorgen voor een hippe, trendy inrichting. De rijkelijk opgemaakte borden worden op een mooi servies geserveerd en dus je kan het niet laten om er een foto van te maken!
Een hippe inrichting en een mooi opgemaakt bord is natuurlijk super leuk, maar uiteindelijk kom je voor het eten. Persijn vertegenwoordigt de Nederlandse keuken in het QO hotel in Amsterdam. Wat er zo bijzonder is aan dit restaurant, is de kas boven op het dak en wel op de 22e verdieping. In die kas worden zoveel mogelijk ingrediënten zelf verbouwd. Denk bijvoorbeeld aan groenten, kruiden, fruit en zelfs vis. Hoe bijzonder is dat?! Helaas zijn er niet genoeg ingrediënten om álle gerechtjes te maken van producten uit de kas, daarom werkt Persijn ook heel veel samen met ondernemers uit de buurt. Zo weet je zeker dat jouw gerecht helemaal uit Nederland komt. Super cool en vooral ook heel milieu-bewust. Je eet dus gezond, lekker én verantwoord :).
Wanneer je bij Persijn gaat eten is het het leukste om een paar kleine gerechtjes te bestellen zodat je deze samen kan delen. Binnen no-time staat heel de tafel vol en is het genieten geblazen. Persijn speelt perfect in op de trends van nu en de combinatie van duurzaamheid en gezelligheid. Het menu is veelzijdig, verrassend en de gerechtjes worden op een geheel nieuwe en eigen wijze klaar gemaakt, waardoor je kijk op de Nederlandse keuken totaal veranderd.
Ik ben in ieder geval fan! Benieuwd naar deze heerlijke hotspot? Scroll dan snel even verder.
Bron: Eigen foto’s + Instagram PersijnAmsterdam