Tijdens skinny January eten we natuurlijk ALLEEN maar gezonde, magere gerechten!
Nou ja, heel vaak dan. Dit is zo’n gerecht; super gezond door de avocado’s met zijn goede vetten en die avocado zorgt er ook voor dat de salade lekker vullend is. Verder is hij alleen maar mager en natuurlijk super lekker door de in knoflook en soja gemarineerde gamba’s. Je kunt er nog lekker wat koriander doorheen doen.
Ik gebruik naast himalayazout ook vaak de zoutsmaken van Sal de Ibiza. Deze variant is mijn favoriet door de mini bloemblaadjes die erdoorheen zitten waardoor je bordje er nog mooier uitziet.
Je kunt er ook nog spinazie doorheen doen om het nog meer body en vitamines te geven.
- 1 avocado
- 2 gegrilde paprika’s uit pot
- 5 flinke gamba’s
- 1 limoen
- knoflookolie
- 2 tenen knoflook
- 2 eetlepels sojasaus
- zout en peper
Begin met het marineren van je gamba’s. Doe dit een paar uur op voorhand. Ik gebruik altijd een diepvrieszakje hiervoor. Doe de sojasaus, uitgeperste knoflook en de sap van een halve limoen hierin. Eventueel nog wat verse gember als je dat lekker vindt. Knoop het zakje dicht en zorg dat de gamba’s allemaal lekker in de marinade zwemmen. Leg dit in de koelkast.
Bak na een paar uur de gamba’s in wat olijfolie. Snij de avocado in dunne plakken, ik heb heel voorzichtig hier een dunschiller voor gebruikt, dan krijg je mooie dunne repen. Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in dunne slierten. Doe de avocado samen met de paprika in een bord, hier overheen wat knoflookolijfolie en de sap van de andere helft van de limoen. Peper en zout, eventueel wat koriander nog en leg de gamba’s erbij.
Maaltijdsalade voor 1 persoon.