Afgelopen week was Style My Day aanwezig bij het Ice Tea diner van Karvan Cévitam en het was echt ontzettend leuk!
Het diner vond plaats in het prachtige Hortus Botanicus in Amsterdam! Alles was echt tot in de puntjes verzorgd. Van een prachtige tafelzetting tot een lekker glaasje cava bij aankomst. Er was werkelijk aan ALLES gedacht!
Na een aantal lekkere glaasjes cava was het tijd voor een rondleiding door de mooie hortus. We kregen onder begeleiding van een gids info over verschillende eetbare en speciale planten die zich in de hortus bevinden. Ik moet eerlijk toegeven dat ik er zelf héél weinig van ken, maar dankzij de leuke rondleiding heb ik weer wat bijgeleerd.
Maaaar van al dat luisteren krijg je ook dorst natuurlijk dus een workshop Ice Tea maken kwam dan ook echt op het juiste moment! Karvan Cévitam staat ook echt voor het motto: ‘De allerlekkerste Ice Tea maak je gewoon zelf’. Doordat het in de vorm van siroop is kun je ook zelf bepalen hoe zoet je jouw Ice Tea wilt hebben. Hierna voeg je dan plat – of spuitwater toe en klaar is je Ice Tea!
Ik heb tijdens de workshop ook mijn eigen Ice Tea mogen maken en heb gekozen voor de Ice Tea met citroen smaak omdat citroen net die frisse touch geeft aan je drankje! Daarna heb ik er nog plat water aan toegevoegd en om het dan helemaal tot in de puntjes af te werken heb ik er nog wat frambozen, limoen en munt bijgedaan! Al zeg ik het zelf, ik was echt ontzettend blij met het resultaat! Het was echt heerlijk en zag er vrolijk uit! Het is super leuk dat je helemaal zelf kunt bepalen wat je in je Ice Tea doet.
TIP: je kunt bijvoorbeeld ook rode peper in je Ice Tea doen! Ik had er zelf nog nooit over nagedacht maar het is echt lekker en verrassend!
Ik zei het al eerder, er werd aan ALLES gedacht! Zo was er na de workshop dus ook tijd om even de fotograaf in jezelf naar boven te halen en een fantastische foto te maken van je eigen creatie!
Hierna was het alweer tijd om aan tafel te gaan! We werden verwend met een lekkere gazpacho, daarna konden we genieten van een heerlijk buffet en een super lekker citroentaartje als dessert.
Ik ben geheel voldaan en met heel veel nieuwe ideeën naar huis gegaan! Na het event heb ik meteen een aantal vriendinnen uitgenodigd om dit weekend samen een heerlijke Ice Tea te maken met de siroop uit de goodiebag! Een échte aanrader om samen met je kinderen, vrienden of familie een avondje ‘Ice Tea maken’ te organiseren.
Om af te sluiten deel ik met jullie nog 3 lekkere Ice Tea recepten die je thuis zeker moet proberen!
Het eerste recept is er eentje dat ik zelf heb gemaakt tijdens de workshop en echt overheerlijk vind! Zo zie je nogmaals dat je je Ice Tea kan maken zoals je zelf wilt en dat in NO-time, hoe fijn is dat?!
Ingrediënten recept 1
1/4 Citroen Ice Tea siroop van Karvan Cévitam
2 ijsblokjes waarvan eentje met een ingevroren famboos en eentje met munt
Glas opvullen met Spa blauw
2 schijfjes limoen
5 frambozen
2 takjes munt
1 schijfje citroen als garnituur op het glas
Het tweede recept, gemaakt door Chef Met Lef, is eentje voor de durvers onder ons!
Ingrediënten
1/8 deel Peach Ice Tea Karvan Cévitam siroop 1 sliert komkommer
2 dunne schijfjes rode peper 2 dunne schijfjes gember
1 schijfje citroen en het sap van 1⁄4 citroen 2 verse framboozen
1 takje munt
Het derde en laatste recept is er eentje voor diegene die houden van een Ice Tea met groene thee, gember en bruiswater!
Ingrediënten
1/4 Karvan Cévitam Green Tea
Glas opvullen met Spa rood
4 frambozen
2 takjes munt
1 schijfje gember
1 schijfje limoen
1 schijfje sinaasappel als garnituur op het glas
Bedankt Karvan Cévitam voor de fantastische avond!