Mueslireep recept
De maand oktober staat voor mij bekend om de toenemende kou en de voorbereiding op de winter. Hierbij denk ik aan HEERLIJKE zondagen thuis waarbij je je to-do list af kunt werken en fijne nieuwe gerechtjes kan uit proberen voor de kids. Het leek me dan ook erg leuk om de hype van deze zomer ‘’the frozen yoghurt’’ door te zetten en dat met jullie te delen! Zoals jullie weten houd ik erg van gezonde voeding! Dit is dan ook terug te zien in dit smakelijke mijn-favoriete-voeding-in-één-multi-reep recept.
Het handige aan deze variant is dat je het op twee manieren kunt serveren. In de ochtend met een kopje kusmi detox tea of een latte macchiato máár je kunt het ook met een heerlijk bolletje suikervrij vruchten ijs en wat vers fruit als nagerecht serveren bij een vrienden dinner.
Benodigdheden voor deze multi muesli reep.
– 2 kopjes griekse yoghurt
– 1,5 kopje bramen, frambozen of blauwe bessen
– 3/4 kopje muesli
– 2/4 kopje biologische rozijnen
– 2/4 kopje amandelen
– 1/4 kopje vlokjes pure chocolade
Het GEWELDIGE aan dit recept is dat het maar een paar minuten van je tijd in beslag neemt!
Doe alle benodigdheden in één grote kom en roer het even door elkaar zodat alle ingrediënten gelijk verdeeld zijn. Leg in een ovenschaal aluminium folie zodat de onderkant en zijkanten van de schaal bedekt zijn. Verdeel het beslag gelijkmatig in de ovenschaal en plaats aluminium folie over de bovenkant van de schaal. Plaats de ovenschaal bedekt in de vriezer totdat het bevroren is. Hierna kun je er repen of blokjes van snijden en zo gemakkelijk serveren! De rest plaats je terug in de vriezer om het gemakkelijk te bewaren!! HOE ideaal is dit! Zo kun je dus in één keer veel maken en invriezen.
Mijn jongens hebben heerlijk gesmuld op zondagavond met thee, een stukje mueslireep en een heerlijke film op de bank! Een échte aanrader voor iedereen!! Dan lijkt het toch alsof je de hele dag in de keuken hebt gestaan om je uit te sloven!