Oud en Nieuw komt eraan en dat betekent dat we massaal de keuken in gaan om een lekker diner voor te bereiden! Het is een feestelijke avond waarbij dus ook feestelijke hapjes horen! Ik heb besloten om een gezonde én lekkere amuse te maken namelijk: een bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesamzaad. Het is écht verrukkelijk!!! Ook is het nog eens heel erg leuk om te maken aangezien je snel een heerlijk resultaat hebt!
De ingrediënten voor de bonbon van tonijn met avocado, komkommer en sesamzaad voor 6 personen zijn:
voor de bonbon:
– mooie verse tonijn/tonijncarpaccio
– 1 rijpe avocado (geprakt)
– 1/4 komkommer geschild in kleine blokjes
– 1 el creme fraiche
– citroensap
– zout en peper
– sojasaus
Voor de dressing:
– 30 gram wit sesamzaad
– 2 el limoensap
– 1/2 teentje geperste knoflook
– 1/2 spaanse peper zonder zaadjes
– 1 el sesamolie
– 70 ml zonnebloemolie
– 1 el honing
De bereiding:
Om de dressing te maken is het van belang dat je alle ingrediënten (behalve het sesamzaad) mengt in de blender tot een gladde massa. Rooster de sesamzaadjes in een pan en meng ze met de dressing. Breng de dressing op smaak met peper en zout. (zelf heb ik er ervoor gekozen om de dressing apart te serveren)
Om mooie bonbons te maken is het belangrijk dat je flinterdunne plakjes tonijn hebt. Daarom heb ik voor een tonijncarpaccio gekozen maar je kan ook hele dunne stukjes tonijn kopen en ze platten met een deegroller of pan. Roer de geprakte avocado met de blokjes komkommer, zout, peper, citroensap en creme fraiche door elkaar. Leg de tonijncarpaccio op een stuk huishoudfolie en schep hierop een lepeltje avocado mengsel. Draai met behulp van het plastic de tonijn tot een mooie, gevulde bonbon. Leg het voor de stevigheid een halfuurtje in de koelkast. Verwijder de folie en bestrijk de bonbon met de dressing. Zelf heb ik de sesamzaadjes er op gedaan en de dressing apart op tafel gezet.



