Guilt free raw vegan snicker bars, klinkt dat niet TE goed om waar te zijn?! Inderdaad… deze bars zijn niet alleen te lekker, maar ook nog eens gezond. Wij delen dus maar al te graag dit heerlijke recept met jullie:
Benodigdheden:
Rauwe Brownie Basis:
1/3 kop + 1 eetlepel lijnzaad
1/4 kop cacao-/cacaopoeder (zoet met monkfruit tot de gewenste zoetheid)
4 eetlepels pindakaas in poedervorm (gebruik zonnebloempittenboter om het notenvrij te maken)
3/4 kopje Medjoul dadels, ontpit (+/- 9 dadels)
1 theelepel vanille-extract
Snufje Himalaya zout
Crème laag:
1/2 kop kokosmelk
2/3 kopje cashewnoten
1/2 kopje kokosmeel (je kunt ook haver- of amandelmeel gebruiken)
2 eetlepels ahornsiroop/agave
1 theelepel vanille extract
Karamel laag:
1/3 kop ahornsiroop/agave
1/2 kopje kokosmelk
6 eetlepels kokossuiker/bruine suiker
1/4 kop pindakaas/zonnebloempittenboter
Snufje Himalaya zout
4 eetlepels pinda’s/zonnebloempitten
Chocolade laag:
6 eetlepels gesmolten cacaoboter
1,5 eetlepel gesmolten kokosolie
3 eetlepels ahornsiroop/agave
1/2 kop cacaopoeder
INSTRUCTIES:
1. Week de cashewnoten ongeveer 1 tot 2 uur in water. (Je kunt de cashewnoten ook 20 minuten koken, als je weinig tijd hebt).
2. Maak eerst de rauwe browniebasis: meng de lijnzaadjes tot een fijn meel en meng dan alle ingrediënten samen tot het een deegachtige, plakkerige consistentie heeft. Bekleed een bakvorm van ongeveer 15 cm met bakpapier en druk het deeg in de bakvorm.
3. Maak nu de crèmelaag: meng alle ingrediënten samen tot een gladde en romige creme. Giet de crèmelaag over de rauwe browniebodem. Zet in de vriezer tot het stevig is (ongeveer 1 uur).
4. Maak nu de karamellaag: doe alle ingrediënten voor deze laag in een steelpan, behalve de pinda’s of zaden die je gebruikt. Breng de ingrediënten aan de kook roer af en toe door. Laat dit mengsel 15 minuten pruttelen tot het dikker wordt. Giet de karamellaag over de roomlaag. Leg er pinda’s of zonnebloempitten (notenvrij) op. Zet ongeveer 30 minuten in de vriezer.
5. Maak nu de chocoladelaag: smelt cacaoboter en de kokosolie in een pan op laag-middelhoog vuur. Giet de chocolade op de karamellaag en zet 15-30 minuten in de vriezer.
6. Snijd snickers in dikke plakken en geniet ervan!
Je kan de snicker ongeveer tot drie maanden bewaren in afgesloten verpakking in de vriezer . Zorg ervoor dat je de snickers 20 minuten laat ontdooien voor je ze serveert.