Ik – Maud van Foodies in Heels- heb een geweldige tip voor iedereen die van gezelligheid, lekker eten en borreltjes houdt.
Sinds een tijdje hebben wij een prachtige nieuwe kitchen tool in de tuin staan. Zeg maar dag dag tegen je BBQ want mijn tip gaat compleet de show stelen bij jouw familie en vrienden. En JIJ gaat de show stelen als keukenprinses want koken op de Ofyr – de naam van mijn nieuwe vriend – is easy peasy!
Het leuke van de Ofyr vuurschaal, is dat je voor en nadat je gaat eten rond een gigantische vuurkorf staat. De sfeer zit er meteen in en op het moment dat de Ofyr lekker heet is, kun je beginnen met bakken. Aan de binnenkant van de ring kan de temperatuur oplopen tot 300 graden wat het ideaal maakt om een goed stuk vlees of vis op dicht te schroeien. Zoals jullie zien op de foto’s heb ik hier een heerlijk stuk côte à l’os gelegd. De buitenkant schroeit dicht door de hitte en de binnenkant wordt hierdoor super mals. Nou vind ik als carnivoor een groot stuk vlees altijd een lust voor het oog. Het staat feestelijk en het is zo super lekker! Ik heb deze hier in dunne plakjes gesneden en in kleine volkorenwraps gelegd met een chimichurri saus, zure room, chinese kool en bosui.
Chimichurri saus: koriander, peterselie, knoflook, olijfolie, chilivlokken, peper en zout
Ik heb op de Ofyr zoete aardappels gebakken met rozemarijn, knoflook en himalayazout, SUPER lekker.
Een mega trend: de courgettepasta is ook een van mijn favorieten en die heb ik nu op de Ofyr gelegd. Gewoon even lekker aanbakken in een citroen-olijfolie, wat verse kruiden erbij zoals basilicum en platte peterselie. Vervolgens heb ik de slierten in een mooie schaal gelegd. Wat trostomaatjes erbij die ik ook heb geroosterd op de Ofyr – niets zo lekker als geroosterde tomaatjes. Ik ben dol op burrata maar je kan natuurlijk ook mozzarella hier gebruiken. Nog wat peper en zout, wat verse pesto en voila.
Pesto: verse basilicum, verse bladpeterselie, knoflook, geroosterde pijnboompitten (of cashewnootjes), parmezaanse kaas, citroensap, olijfolie, peper en zout.
Natuurlijk moet er in dit seizoen ook een aspergeschotel geserveerd worden. Dus ik heb mooie witte asperges in dunne linten gesneden met de dunschiller en zo rauw op de Ofyr gelegd. Dit even kort gestoofd met wat vers citroensap, overheerlijk. Kleine groene asperges mogen ook zo op de Ofyr gelegd worden met wat citroen en himalayazout. Asperges en zalm vind ik een gouden combi dus heb ik hier 2 mooie moten zalm bij gelegd, flink wat verse dille eroverheen waardoor de zalm bijna stoomt onder die mooie kruiden.
Als toetje heb ik gekozen voor verse vijgen, met gorgonzola en een goede balsamico. Leg de vijgen op de Ofyr en binnen korte tijd begint de gorgonzola te smelten. Heeeeerlijk met een lekker glas rode wijn.
Na dit dinertje hebben we nog uren staan borrelen bij de warmte van de Ofyr! Dit is absoluut de meerwaarde van deze nieuwe accessoire voor in de tuin: het is een avondvullend programma en het geeft een fijne sfeer van begin tot eind. Jullie begrijpen inmiddels: IK BEN FAN!
Enne: je bent een Foodie in Heels of je bent het niet!
De Ofyr kun je kopen bij de vuurkorfwinkel.nl.