De feestdagen zijn voor mij altijd heel bijzonder, het is HET perfecte moment om eens de rust en de tijd te nemen om met mijn gezin, familie en beste vrienden te genieten….
Normaal ben ik altijd in-a-rush en zien we elkaar wel, maar ik ben vaak al weer in gedachten bij wat ik nog moet doen, en dat is tijdens de feestdagen nou net een beetje anders.
Ein-de-lijk staat er een streep door mijn agenda en kan ik heerlijk iedereen aandacht geven die me echt lief is! Een geweldig gevoel is dat.
Ik heb besloten om Oud & Nieuw te vieren met mijn beste vriendinnen omdat ze mij erg dierbaar zijn én het perfecte gezelschap zijn voor een spetterend feestje en een goed gesprek! We houden allemaal van bubbels, wijntjes en lekker eten en dat zijn nou net de ingrediënten voor een fantastische afsluiting van een bijzonder 2016.
Ik hou zelf ook erg van koken maar heb er dus de tijd niet voor (of kan er de laatste tijd de rust niet voor vinden, dat is ook waar) dus we hebben dit jaar bedacht om samen te koken onder supervisie van mijn vriendin Maud (klopt, ze is ook foodblogger op stylemyday) omdat ze erg creatief is in het bedenken van de lekkerste gerechten. Ook is ze een kei in het bereiden van waanzinnige, maar toch makkelijke maaltijden. Hallo… dat willen we eigenlijk toch allemaal?
Dat is ook altijd zo’n dingetje, heb je een groep vrienden aan tafel en sta je zelf dus de hele avond in de keuken! Dat is deze avond dus niet de bedoeling en daarom besluiten we om samen een tafel vol lekkers te koken in de vorm van verschillende hapjes en gerechten zodat er voor ieder wat wils op tafel staan. Ook kunnen we alles vooraf maken, zodat als we aan tafel gaan, er niemand meer in de keuken hoeft te staan. Maar het uitgangspunt is wel dat het makkelijk te maken is, snel klaar moet zijn en ook nog eens vers en lekker is!
Gezellig samen eten aan een goed gevulde tafel… DAT is wat we doen!
We besluiten om naar PLUS supermarkten te gaan omdat ik heb gelezen dat ze daar PLUS Kerst Helden hebben! Deze Helden zijn allemaal verschillende verse buffet-gerechtjes waarmee je een gezellige en zeer smakelijke kersttafel kunt vullen. Deze gerechten zijn allemaal feestelijk en vers, erg betaalbaar en in een handomdraai te maken! Klinkt toch top?
Ook hebben we bedacht dat iedereen iets meeneemt uit het Plus Kerst Helden Assortiment en we op deze manier samen een lekker oud & Nieuw diner kunnen samenstellen.
Anja koopt bubbels in geweldige witte flessen die we later serveren met ijsblokjes en granaatappelpitjes, Susanne zorgt voor het dessert en neemt borrelhapjes mee die we bij het aperitief nemen en Ingrid haalt zalm en biefstuk die we later bereiden. Maud en ik doen samen de verdere boodschappen en kiezen voor courgette carpaccio, rollade en ravioli met champignons.
Nadat iedereen helemaal feestelijk gekleed is gearriveerd, duiken we vrijwel direct de keuken in om onder het genot van een lekker wijntje te kokkerellen.
We starten met hapjes zoals brie, olijven, peppadews, gesneden fuetworst en tapenade van tomaat. Daarna maken we carpaccio van courgette met zongedroogde tomaatjes, gebrokkelde geitenkaas & olijfolie.
Ook kiezen we voor een gerecht van ravioli met champignons en mozzarella gecombineerd met gebakken champignons & paddestoelen in de knoflook en daarna afgewerkt met salie en parmezaanse kaas en truffelolie. We vullen de tafel aan met Blonde d’Aquitaine ossenhaas die we dun snijden en op smaak brengen met rucola, tomaatjes & parmezaanse kaas en maken een bord met Graved Lachs met geroosterd brood, dille en citroen.
Als klapper hebben we varkensrollade met cranberrysaus en we besluiten om zelfs het dessert al op tafel te zetten zodat we helemaal niet meer hoeven op te staan! We hebben gekozen voor overheerlijke tiramisu met verse bosvruchten en een oh-zo-feestelijke feeststol.
Als alles klaar is duiken we de bar in en laten de bubbels knallen! We genieten van de heerlijke hapjes, de bubbels met cranberry pitjes en natuurlijk van elkaar.
Daarna gaat de muziek aan en gaan we aan tafel zitten om lekker van een feestelijke tafel vol met PLUS Kerst Helden te genieten. We lachen, drinken, praten en genieten de hele avond van al het heerlijks wat op tafel staat! Wat een ontspannen manier van dineren zeg! We brengen samen uren aan tafel door terwijl we alleen naar de koelkast hoeven lopen voor de wijn! We genieten!!!!
Een Oud & Nieuwjaarsdiner is natuurlijk niet compleet zonder een beetje vuurwerk dus ook daarvoor hebben we gezorgd! We dansen en zingen op “Happy New Year” en uiteindelijk gaan de hakken uit en dansen we tot in de vroege uurtjes door!
Wat hebben we ontzettend genoten! We hebben heerlijk gegeten, gezellig samen gekookt en ontzettend gelachen! Alle ingrediënten voor een geweldige avond met vriendinnen dus! Dit mede dankzij het buffet-concept van PLUS ! Doordat deze buffet-gerechten zo lekker, vers en makkelijk te bereiden zijn, kun je de hele avond met je dierbaren samen zijn zonder de hele avond in de keuken te staan. Daarnaast zijn deze toppers ook nog eens zeer goed betaalbaar zodat je geen kapitalen kwijt hoeft te zijn aan een leuke en lekkere avond! Geef deze gerechtjes je eigen touch en ik beloof je; succes verzekerd!
Ik wens ook jou alvast een heerlijke oudejaarsavond en een gelukkig, gezond en stylish 2017!
Klik hier voor meer info!