Eten & reizen… ik doe niets liever dan dat! Lucky me… want een tijdje geleden werd ik gebeld door één van mijn favoriete restaurants met de vraag of ik mee wilde naar Sicilië voor een échte food experience! Uhhh zoals je begrijpt hoefde ik daar niet lang over na te denken en voordat ik het wist waren de tickets geboekt en zat ik in het vliegtuig. Benieuwd hoe deze trip er aan toe ging? Scroll dan snel even verder.
De reden van mijn bezoek aan het Italiaanse eiland was het proeven van de Siciliaanse keuken en het beleven van de Siciliaanse sfeer. Restaurant 5&33, gelegen in het Art’otel Amsterdam, lanceerde afgelopen week namelijk haar TE lekkere, Siciliaanse zomermenu en nam een groepje influencers mee naar het eiland om te laten zien waar het menu op is geïnspireerd.
We vlogen op Trapani wat in het oosten ligt van Sicilië. Vanuit daar zijn we gaan rondrijden hebben we heel veel gezien en gedaan. De eerste dag brachten we een bezoek aan een authentieke wijngaard waar ze echt de áller lekkerste wijnen produceerden. Super leuk om te zien hoe dit nog steeds met de hand gebeurd en hoe veel liefde deze man voor zijn wijnen had. Na een korte introductie was het natuurlijk tijd voor een kleine proeverij en dit werd gedaan onder het genot van heerlijk hapjes. Denk aan kaasjes, worstjes en andere lekkernijen.
Na deze leuke presentatie gingen we door naar het hotel waar we verbleven genaamd: Eremo della Giubiliana. Mocht je van de klassieke sfeer houden dan is deze plek écht een aanrader. Het pand is mega authentiek de tuinen zijn waanzinnig mooi en op deze plek kom je echt helemaal tot rust. Ze maken in hun keuken vooral gebruik van streekproducten waardoor ze erg veel smaak bevatten! Alles is biologisch en er wordt veel respect getoond voor de natuur. Ook hier hadden we een kleine wijnproeverij én mochten we genieten van het brood dat vers werd gebakken in de steenoven, super lekker! Onder het genot van 2 muzikanten die Italiaanse muziek voor ons speelde, voelde wij de Italiaanse sfeer helemaal!!
De volgende dag was het tijd voor wat mij betreft het hoogtepunt van de reis. Samen met chef Nadia van restaurant 5&33 die zélf oorspronkelijk uit Sicilië komt, bezochten we allemaal verschillende foodmarktjes. Dit om onze eigen lunch samen te stellen. Je kan mij, als echte foodlover, niet blijer maken en ik stond dan ook te popelen om de gekochten ingrediënten tot een gerecht te maken en op te eten. Verse oesters, heerlijke vongole en de meest smaakvolle tomaten waren allemaal onderdeel van de heerlijke gerechten die chef Nadia voor ons ging bereiden in de piep kleine keuken van het TE coole schip waar wij deze bijzondere lunch mochten nuttigen. Je kan je voorstellen dat als je op zee ligt te dobberen met je nét vers gekochte lunch, een héérlijk wijntje én chef Nadia aan boord, het gevoel van een echte levensgenieter op en top is.
Mocht je Sicilië gaan bezoeken, breng dan ook zéker een bezoekje aan Ortigia. Het is prachtig, je hebt er de meest gezellige terrasjes en de gebouwen zijn echt adembenemend mooi.
Geloof mij… als je houdt van lekker eten & mooie architectuur dan moet je zéker een bezoekje brengen aan Sicilië. Mocht je het Siciliaanse gevoel nou ook al in Nederland willen proeven? Ga dan eens langs bij restaurant 5&33 in Amsterdam. Je zit er super gezellig en geloof mij… het menu is ook écht waanzinnig lekker!
Benieuwd naar de foto’s van deze heerlijke trip? Scroll dan snel verder en droom weg bij een Sicilian summer!