Gisteren mocht ik (foodie Maud) voor Style My Day naar een fantastisch leuk event: de lancering van de Moet & Chandon Grand Vintage Rose 2008 bij het Miele Experience Centre. Zij hadden een fantastische manier bedacht om mensen te laten zien dat alles lekker smaakt met Champagne, namelijk een culinaire kookworkshop. Leermomentje: weet je niet welke wijn je moet schenken aan je gasten, schenk een goede champagne, kan bij praktisch alles! En hoe lekker was deze Grand Vintage uit 2008. Waanzinnig goed glas champagne. Vintage wil zeggen dat het gemaakt is van druiven van 1 wijnjaar omdat dat jaar een extra goede druif gaf, 2008 was zo’n jaar. De champagne heeft een heerlijke smaak van rijp fruit, diep roze kleur en een licht bittere afdronk. Ik vond hem uniek en kon er niet vanaf blijven. Gelukkig hadden ze daar bij Moet & Chandon iets op bedacht: iedereen werd namelijk met een prachtige, luxe auto opgehaald vanuit Amsterdam en weer netjes terug gebracht zodat je lekker kon slurpen en genieten van een waanzinnig glas bubbels.
Maar er moest ook gewerkt worden, een sterrendiner moest nog gemaakt worden. Het was natuurlijk snel gezellig met al die glaasjes maar we hebben hard gewerkt aan een super lekker diner. Sterrenrestaurant Wiesen uit Eindhoven heeft dit mooie menu samengesteld. Zelf heb ik al een aantal keer mogen eten bij Chefkok Yuri Wiesen in hun mooie restaurant in hartje Eindhoven en wat kan deze man koken. Ik was dus ook een happy foodie toen ik hoorde dat ik naar deze workshop mocht. Wat hebben we gemaakt en gegeten:
Gerookte zalm met asperges, basilicumboter en een eitje.
Rollade van lamshaas met een auberginepuree en handgerolde couscous.
Aardbeien met basilicumsorbet en burrata.
Ga jij vanavond ook aan de champagne?? Nou ik wel, want voor ons in het #champagnevrijdag
Oh enne morgen #champagnezaterdag en waarschijnlijk zondag……
Enjoy your weekend!
check foodiesonheels.nl