Winter It is! Ondanks dat het niet echt vries kou buiten is, is het toch echt winter en dat betekend Stamppot !Na de drukke december maand en de vele kerstdiners is dat precies wat we nodig hebben. De lekkere typische Nederlandse maaltijd die op de ‘ouderwetse’ manier gegeten wordt met vlees kun je natuurlijk ook op een andere manier klaar te maken. Bijvoorbeeld zonder vlees! Wij hebben een enorm lekker receptje voor jullie! Ben je benieuwd? Scroll dan snel naar beneden en geloof me, het is echt ontzettend makkelijk!
Bron: thespruce
Vandaag staat op het menu de heerlijke vegan stamppot met zoete aardappel en courgette. Krijg je al honger?
Laten we beginnen met wat je nodig hebt, het recept is voor ongeveer twee personen.
- Zoete aardappel ongeveer vijfhonderd gram.
- één fijn gesneden rode ui.
- één in blokjes gesneden courgette
- paprikapoeder (voor de smaak)
- olijfolie
- wok olie
- peper en zout (naar smaak)
Zodra je alle ingrediënten heb kunnen we beginnen, ik denk dat het allemaal erg voor zich spreekt maar als nog. Lets go!
- Schil en snijd daarna de zoete aardappelen in grove stukken en breng ze met water en een klein beetje zout aan de kook. Dit doe je ongeveer vijftien minuten tot ze zacht zijn.
- Snijd de groentes zoals de courgette en de ui.
- Verhit een wok pan en bak hier in de groentes.
- Zodra de aardappelen goed zijn giet je ze af en is het stampen geblazen! Onze tip, houd een beetje kookvocht over en giet dit bij de aardappelen tijdens het stampen zo word het lekker smeuïg en dat wil je!
- Tot slot roer je het groente mengsel door de aardappelen.
- Nu lekker eten en kan je de stamppot op smaak brengen met zout, peper of paprika poeder!
En wat zei ik? makkelijk he! Na het schrijven van dit artikel heb ik definitely zin gekregen in deze maaltijd. Super lekker, makkelijk en snel te bereiden. Smakelijk eten!