Het lekkerste seizoensproduct is voor mij toch wel de asperge.
Misschien ook wel omdat hij dan ook echt alleen in de lente te verkrijgen is en voor mij de eerste asperge gelijk staat aan het begin van de lente. Natuurlijk kennen we allemaal wel de klassieke versies, maar ik wok mijn asperges ook graag. Lekker met andere groenten of in salades: super makkelijk en snel. Nu heb ik een Aziatische versie voor je, met kippendijen. Voor een Vegetarische variant kun je de kip vervangen door blokjes courgette of roosjes broccoli bijvoorbeeld.
Ingredienten:
400 gram kippendij
500 gram asperges
400 gram verse bladspinazie
3 lente-uitjes
1 rode ui
1 flinke teen knoflook
3 eieren
bieslook
5 eetlepels oestersaus
chillivlokken
koriander optioneel
Bereiding:
Kook de eieren 10 minuten en laat ze daarna schrikken.
Schil de asperges en snij ze in blokjes.
Wok de asperges even snel beetgaar met wat zonnebloemolie in een wok of braadpan. Haal de asperges uit de pan en gebruik deze later voor de kip.
Snij de kippendijen in blokjes en bak ze in zonnebloemolie of ghee gaar.
Snipper de rode ui en de knoflook en voeg dit nu bij de kip. Laat even op laag vuur fruiten. Voeg nu de oestersaus toe, roer goed door en laat een minuut of 2 pruttelen. Voeg nu de spinazie toe in fases en laat ieder keer de porties slinken tot alle spinazie is toegevoegd.
Doe nu de asperges erbij samen met wat chillivlokken en laat dit ook even warm worden.
Snij de bosui in kleine ringetjes, pel de eieren en hak deze in kleine stukjes, hak de bieslook en voeg deze bij de eieren.
Maak nu je bord op door het aspergemengsel in een kom of bord te doen en voeg hier wat bosui, ei en eventueel wat koriander aan toe.
Hoofdgerecht voor 2 personen.
Voor nog meer food-inspiratie volg me op mij blog www.foodiesinheels.nl op Facebook en Instagram