Komend weekend is het Pasen.
Het fijne aan dit eetfestijn is dat er weer lekkere lente producten beschikbaar zijn. Natuurlijk zijn de asperges er weer. Nu Pasen zo vroeg valt hebben we geluk met de warme winter waardoor we weer heerlijk kunnen genieten van mijn favoriete groente. Wellicht dat je je gasten op een heerlijk hoofdgerecht met asperges kan trakteren en daarvoor een luxe bulgursalade?
Deze bulgursalade is heerlijk fris en relatief mager. Fijn ook als brunchgerecht EN je kunt hem prima van tevoren maken. Ik ben gek op verse kruiden en in deze salade spelen ze een hoofdrol. Er zit super veel dille (spijsverteringsbevorderend) en bladpeterselie (sterk onstekingsremmend) in wat heel veel smaak, frisheid en kleur geeft aan de salade. De zalm kun je zelf stomen, maar ik heb zo’n kant-en-klaar gerookt en gestoomd zalmpje van de Albert Heijn gebruikt, super easy en ik vind deze erg lekker. Heb je je portie vette vis ook weer binnen. Verder heb ik er nog iets giga gezonds in gedaan: granaatappelpitjes, ontzettend gezond en bovendien vind ik ze ontzettend knap. Je kunt er nog wat feta bij doen, lekker, maar dit is de gezonde variant.
En natuurlijk mag een ei niet ontbreken bij het paasdiner. Ik gebruik – super cute – van die kleine kwarteleitjes.
Wat ook fijn is: er komt geen pot of pan aan te pas. Echt een gerecht voor de liefhebbers van de makkelijke maaltijden.
- 200 gram ongekookte bulgur
- 2 moten gestoomde zalm
- 5 kwarteleitjes
- flinke hand dille
- flinke hand bladpeterselie
- halve granaatappel
- 1 limoen
- peper
- zout
- scheutje olijfolie
Bereidt de bulgur volgens de verpakking met wat zout (ik gebruik vaak groentezout) en laat vervolgens afkoelen.
Kook de kleine kwarteleitjes 5 minuten en laat ze vervolgens schrikken met koud water.
Hak de kruiden fijn en doe deze bij de salade, doe het sap van de limoen erbij, peper en zout naar smaak en een kleine scheutje olijfolie. Roer dit goed door.
Pluk de zalm voorzichtig met je handen in stukjes en schep deze voorzichtig door de salade.
Pel de eitjes en snij doormidden. Leg ze op de bulgur en als laatste strooi de granaatappelpitjes eroverheen.
Als hoofdgerecht is dit goed voor 2 personen, als voorgerecht voor 4 personen.