Ben jij ook zo gek op Hummus? Ik heb het heel vaak in een bakje in de koelkast staan om het heerlijk op mijn cracker te smeren. Om hier eens in te variëren heb ik hier edamame boontjes gebruikt. Deze kun je bij de toko kopen, diepgevroren en uit z’n schilletje, waardoor ze super makkelijk te gebruiken zijn in dit gerecht, maar natuurlijk ook in heel veel andere gerechten zoals in een curry of een salade. Deze losse edamame boontjes zijn tegenwoordig trouwens ook te koop bij de Albert Heijn in het sla-schap.
Granaatappel erbij is super gezond en super fris!
Edamamehummus:
- 100 gram edamameboontjes
- 2 eetlepels tahini
- 2 eetlepels water
- 2 eetlepels olijfolie extra vergine
- handje koriander
- sap van 1 limoen
- 1 teen knoflook
- snuf himalayazout
- vers gemalen peper
Rest:
- granaatappel
- koriander
- quinoa rijstwafel
Doe alle ingrediënten van de edamamespread bij elkaar in een keukenmachine en meng het tot het een gladde pasta is. Proef even en voeg eventueel nog een ingrediënt toe zoals peper of zout.
Smeer de hummus op de rijstwafel en doe er wat granaatappelpitjes en koriander op.