Wat ik het belangrijkste vind in mijn zoektocht naar de foodie of the week is een match te vinden tussen lekker en gezond eten! De frietjes van zoete aardappelen uit het Voedselzandloper kookboek van Pauline Weuring zijn daar het perfecte voorbeeld van voor mij! Kijk hieronder even mee hoe je deze heerlijke frietjes kan maken!
Boodschappenlijstje– 4 personen:
3 grote zoete aardappelen
1 tl paprikapoeder
1 tl komijn
Zout
Olijfolie
Bereiding:
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
– Was de zoete aardappel en verwijder oneffenheden met een mesje. Ik schil de aardappelen niet, maar als je dit fijner vindt, kan dit natuurlijk wel.
– Snij de zoete aardappel in plakken en vervolgens in repen van ongeveer 0,5 cm dikte.
– Stop de frietjes in een kom en voeg een flinke scheut olijfolie toe en alle specerijen.
Bekijk dit recept op: www.uitpaulineskeuken.nl
Bon appétit!