We zijn er steeds meer mee bezig om zo gezond mogelijk te eten. We eten daarom steeds meer vegetarische gerechten , het is niet alleen goed voor jezelf maar je helpt hierdoor ook enorm het milieu. Wij zijn dol op vegetarisch eten en hebben daarom onze favoriete 3 recepten voor jullie geselecteerd. Benieuwd? Scroll dan snel door en lees ze hier.
1. EASY VEGA PASTA:
Ingrediënten – 2 personen
– 120 gram erwten fusilli of volkoren pasta
– 300 gram snoep of cherrytomaten
– 200 gram courgette
– 120 gram tomatensaus naar keuze
– 70 gram mozzarella
– 2 handen rucola
– Basilicum & (vegan) parmezaan naar smaak
– Snuf zout & peper – optioneel knoflook/ ui
Bereiding:
1. Kook de pasta gaar en snijd ondertussen de courgette in stukjes en de tomaatjes door midden.
2. Bak de tomaatjes en courgette in een beetje olie of bakspray met een snuf zout en peper, en voeg hier de tomatensaus vervolgens aan toe.
3. Als de pasta gaar is voeg je de pasta en de mozzarella in stukjes ook toe aan de saus.
4. Laat de mozzarella er door heen smelten en haal goed door elkaar.
– 125 ml amandelmelk
– 2 el pompoenpuree
– 1 tl kaneel
– 1 tl agavesiroop (kan ook honing of zoetstof)
Toppings:
– 100 gram yoghurt of kwark naar keuze
– 1 tl granola
– Bramen, blauwe bessen en een vijg
Bereiding:
Doe de avond van te voren de havermout, amandelmelk, pompoenpuree, kaneel en agavesiroop in een bakje. Even roeren en afgesloten in de koelkast zetten. De volgende ochtend aftoppen met yoghurt/kwark, granola en vers fruit!
Bereiding:
Snijd de pompoen in stukken en de spruiten doormidden. Doe samen met wat limoensap, olijfolie, peper en zout in de oven op 200 graden voor 25-30 minuten. Vervolgens pak je de boerenkool als basis en verdeel je hierover de pompoen, spruiten, appel, granaatappel, pecannoten, amandelschaafsel en pompoenpitten.
Bron: Instagram