Lonneke interviewt haar personal trainer Tobias over zijn online coaching en trainingsprogramma

Aan mij hoef jij je natuurlijk niet voor te stellen maar mijn lezers weten van mij alleen dat je de béste personal trainer bent én toevallig ook mij fit houdt! Vertel, wie ben je en waarom ben je personal trainer geworden?

Ik ben dus Tobias Maerien en in april 2018 werk ik 8 jaar als zelfstandige personal trainer. 
Zelf heb ik nooit voor een baas gewerkt en ben ik met vallen en opstaan in het ondernemerschap gegroeid. In het begin combineerde ik persoonlijke- en sportbegeleiding voor mensen met een beperking samen met alles omtrent sport en voeding. De laatste 5 jaar ben ik vol overgave alleen met sport en voeding bezig, waarvan de laatste 4 jaar in een echt boerendorp in de Belgische Kempen, Retie.

IMG_4121

IMG_4692

IMG_4623

Jaja.. ik weet het, dicht bij Oud-Turnhout waar ik woon, dus voor mij en mijn vriendinnen ideaal en dichtbij!

Iedereen verklaarde mij voor gek om een personal training studio te openen in zo’n klein dorp. Toch is dit mij gelukt om hier een mooie business van te maken en zelfs mijn team uit te bereiden met 2 collega’s!

Je hebt een mooie studio, waar je mij dus ook 2 x per week compleet afmat, en gezien je volle agenda en alle reacties loopt dat mega goed. Maar je bent eager en altijd bezig met uitbreiden, én bezig met de toekomst; een super eigenschap natuurlijk, dus vertel….

De afgelopen 4 jaar had ik in een cirkel van 15 km bijna het alleenrecht in deze sector, dus ik kon goed groeien, had veel bekendheid en bijna geen concurrenten. 
Maar het laatste jaar is het werken als personal trainer serieus in opmars. Veel personen kleven zich de titel personal trainer op hun rug en dit vaak zonder degelijke achtergrond of de juiste papieren. Daarom moet je ook in deze sector innovatief zijn en blijven nadenken om jezelf telkens te verbeteren.

Maar als je de beste bent… ben je toch gewoon de beste?
Het voordeel om hier in Retie te wonen en te werken is tevens ook vaak mijn nadeel. Niet iedereen is bereid om zo’n afstand af te leggen naar mijn gym, en dat is natuurlijk ook echt wel begrijpelijk.
Dus ik moést iets verzinnen waarbij ik mensen ook op verdere afstand kan aanspreken.

IMG_4705

IMG_4154

IMG_4128

IMG_4264

Vertel!
Toen bedacht ik me: ik moet beginnen met online personal training!
Vervolgens ben ik hierover de laatste 2 jaar veel gaan lezen, concurrentie bekeken, het e.a. geanalyseerd. Begrijp me goed hè…. er bestaan in België en Nederland al wel wat online trainers, maar véél daarvan doen dit als extraatje naast hun in-person training of het wordt niet professioneel aangepakt. Zo krijgen klanten vaak gewoon excel sheets met oefeningen opgestuurd. Maar ik wil hier écht een business van gaan maken!

Je hebt gelijk! Zo kun je gewoon ie-der-een die je wilt bereiken, en iedereen op afstand 1-op-1 coachen! Tóp idee! Om daar een business van te kunnen maken, moet je leren van de beste! Dit heb ik gedaan door de boeken en cursussen van Jonathan Goodman te bestuderen. Deze Canadees is in 2003 al begonnen om écht een business te maken rond online training. 
Reden: Hij wilde meer mensen kunnen bereiken van over de hele wereld ipv alleen in zijn omgeving!

IMG_4228

IMG_4200

Kun jij dan eens opsommen waarom mensen online moeten gaan trainen volgens jou?

Tuurlijk! Komtie:

-Een trainer heeft een agenda, als jou ideale trainingsuren niet overeen komen met zijn vrije uren, heb je een probleem.
-Het uurtarief van een trainer kan al gauw oplopen, en om resultaat te hebben moet je toch een aantal keer per week je trainer inhuren.
-Een trainer kan ziek zijn of om een andere manier verhinderd en dan valt je afspraak weg.
-Jij bent zelf ziek en de trainer heeft geen ander moment meer vrij.
-Je kunt op elk moment, elke dag op elke plek waar jij op dat moment bent op jouw manier trainen.
-Je traint het liefst in je anonieme eigen omgeving.
-Je woont té ver van mij vandaan en wil ook graag door de beste PT van BE getraind worden, net als Lonneke, haha!

Duidelijk! Dat zijn zeker veel redenen! Maar je moet natuurlijk wel een sterke wil & motivatie hebben toch?

Er zijn dus bijzonder veel redenen waarom een in-person personal trainer hebben soms niet lukt, of niet kan blijven lukken. 
Als je dan zelf inderdaad ook nog eens genoeg eigen motivatie hebt, dan heb je eigenlijk alleen een goed plan nodig om tot je resultaat te komen, en niet persé nog een motivator naast je die je reps en sets telt. Dan is dus mijn online trainingsplatform een ideal optie voor je.

IMG_4680

IMG_4308

Hoe werkt het in het kort?
Je krijgt van mij persoonlijke trainingsschema’s waarmee je aan de slag kunt in de fitness of thuis. Alles stemmen we af op jouw tijd om te trainen en jouw leefsituatie.
De schema’s krijg je op PDF met foto’s erbij, maar je kan ook in mijn app een video vinden over de oefening en de belangrijke aandachtspunten van deze oefening.
Je hebt altijd en overal toegankelijkheid naar je training dus je kan altijd en overal trainen, ook als je bijvoorbeeld regelmatig naar het buitenland moet.

Wat cool, je hebt dus ook een bijbehorende app! Handig ook! En betreft voeding? Dat vind ik zelf ook altijd erg interessant!

Daarnaast wil ik mensen inderdaad ook juist leren eten. Ik geef je niet een kant-en-klaar eetschema. Waarom niet? Omdat ik gewoon niet geloof in prutswerk; als je week in, week uit hetzelfde moet eten dan ga je dit snel beu zijn ga je hervallen in oude gewoontes. Je krijgt van mij een structuur mee omtrent voeding waarbij ik wil dat je leert waarom je welke voeding op welk tijdstip van de dag moet eten of welke zaken je moet eten om een sociale verplichting te compenseren.

Oeh, dat klinkt mij als muziek in de oren! Dus… die een wijntje en een kaasje mag best in het weekend? Niet al te streng dus! Fijn!

IMG_4471

IMG_4506

IMG_4638

IMG_4668

En op wie richt jij je eigenlijk? Kan iedereen beginnen?

Binnen mijn online training services wil ik me voornamelijk concentreren op de zelfstandige ondernemer en harde werker.
Ik zie rond mij bijzonder véél succesvolle ondernemers, ze hebben een zaak uit de grond gestampt waar men terecht trots op moet zijn, maar door zoveel energie en tijd in hun zaak te steken zijn ze 1 ding vergeten: hun gezondheid!
Deze doelgroep wil ik niet enkel leren trainen en gezond eten, maar hen wil ik ook begeleiden omtrent leren gezondheid te zien als een prioriteit. 
Ik wil hen leren consequent te trainen, maar binnen de eigen persoonlijke levensstructuur.
Ik wil van hen geen fitnessmodel maken, maar ik wil hen leren om juist te trainen en correct te eten waarbij er nog steeds ruimte moét zijn om te zondigen met alcohol en junkfood. Dit in een leefbaar, haalbaar, maar vooral houdbaar patroon.

Dit zijn mensen die bloed, zweet en tranen in hun werk stoppen, maar ben er alsjeblieft van overtuigd dat als je gezondheid en conditie beter is, dat je nòg meer energie zal hebben om je business te boosten.

IMG_4415

IMG_4409

IMG_4382

IMG_4348

IMG_4332

En de gewone particulier dan?

Uiteraard zijn particulieren ook meer dan welkom in mijn online coaching, maar ik wil enkel mensen begeleiden die naar een leefbaar patroon zoeken waarbij hun gezondheid véél belangrijker is dan die ideale Instagram foto in bloot bovenlijf waar ze honderden ‘likes’ op krijgen.
Mensen die zoeken naar een patroon dat past binnen hun leefpatroon, waarbij dat ze nog steeds ruimte hebben om te genieten van hun sociaal leven.
Maar personal training draait ook nog steeds om resultaten, dus wees er maar zeker van dat ook de uiterlijke kenmerken van je lichaam gaan veranderen naar jouw doel!

Begrijp me niet verkeerd, je moet zaken opofferen, je kan niet ALLES willen in het leven. Want als het makkelijker zou zijn dan kon iedereen het!

Online training is compleet nieuw in België, maar het is de meest effectieve en meest betaalbare optie om 24/7 je eigen fitness consulent in eigen hand te hebben voor alles omtrent gezondheid.

IMG_4674

IMG_4117

IMG_4569

En kun je als laatste iets over prijzen vertellen?

Zoals gezegd heb ik 2 pakketten, Particulier en ondernemer. 
Het pakket van de ondernemer bevat veel meer ondersteuning dan het pakket van de particulier, maar de particulier mag zeker ook de upgrade kiezen en gaan voor het grootste pakket. 

Ik wil ook enkel werken met mensen die een engagement willen aangaan van minimum 3 maanden. Zodat we écht kunnen werken naar een betere gezondheid en niet zoeken naar een quick fix.

Pakket particulier: 135€ / maand
Pakket ondernemer: 249€ / maand
Waaraan kunnen we ons inschrijven om te starten?

Alle info over mijn online service ga je vinden op www.starthealthy.be .
Voor de mensen die toch dichtbij wonen en zin hebben voor in-person training zoals Lonneke, die kunnen mij vinden op www.4u2inmotion.be

IMG_4708

IMG_4233

header 2

FB banner

 

DISCLAIMER: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alsjeblieft contact op met contact@stylemyday.nl.

Comments