Foodies In Heels

Guest-Editor-Maud-Foodiesinheels

Wat echte vitamine-bommetjes zijn,  dat zijn (groente)juices.

Nu zijn er verschillende apparaten op de markt om je lekkere sapje te maken en dat kan soms verwarrend zijn. Ik zal het allemaal wat duidelijker maken voor je.

Healthy green juice this morning!!! Do need some vitamines and a good workout after a fantastic Italian Holiday! #greenjuice #lime #banana #spinach #kiwi #ginger #workout #healthy #food #healthylifestyle #juice

Blender: hiermee maak je smoothies met vezels. Je moet er meestal iets van een vloeistof aan toevoegen want de drank is vaak te dik met alleen groenten/ fruit. Groenten en fruit moet gereinigd worden, dat wil zeggen, schil eraf, eventueel pitten eruit etc. De vloeistof die je erbij kunt doen is bijvoorbeeld: water, groene thee, amandelmelk, kokoswater, sinaasappelsap (let op de suikers). Nadeel hiervan is dus dat je een vezelige structuur overhoudt (hoeft trouwens geen nadeel te zijn als je hier van houdt). Nadeel nummer 2, er komt verhitting kijken bij het blenderen waardoor er voedingstoffen verloren gaan.

blender
Deze blender heb ik in huis. Ik gebruik hem ook altijd voor gazpacho’s en andere koude soepen

Sapcentrifuge: deze scheidt de pulp van het sap. Hierdoor krijg je een mooi glad sapje zonder pulp. Je kunt er bij een aantal types hele stukken fruit in gooien omdat het apparaat de pitten en de andere harde delen voor je verwijdert. Super handig. Nadeel hiervan is dat er door de hoge druk veel warmte wordt opgewekt. Door deze warmte verdwijnen er voedingstoffen. Hetzelfde verhaal als bij de blender. Ook komt er hier zuurstof vrij wat oxidatie veroorzaakt (kleur verandert, vaste en vloeibare onderdelen scheiden zich van elkaar). Hierdoor verdwijnt een deel van de werkzame stoffen van de vitamines. En tja, we wilden nu juist gezond.

sap
Deze sapcentrifuges gebruik ik vaak voor heerlijke sappen. Deze sappen vinden mijn kids ook het lekkerst omdat er minder pulp/vezels inzit.  Jammer, want dat maakt de sap juist nu weer zo gezond. Nadeel hiervan is het groot aantal onderdelen die allemaal schoongemaakt moeten worden. 

Slow-juicer: laten we beginnen met het nadeel: de prijs. Je hebt geen fatsoenlijke slow-juicer onder de 200 euro. En er zijn prachtige geavanceerde slow-juicers van zelfs 1.100 euro. Tja, die laatste zijn meer geschikt voor in de sapbar denk ik dan. Er wordt hier een veel lagere snelheid gebruikt bij het persen van de producten, er is hier dus sprake van koude persing. Alle goede, belangrijke stoffen blijven behouden. En wat ook fijn is: ze maken niet zo’n herrie!!!

kitchenaid
ON MY WISHLIST! Deze prachtige slowjuicer van Kitchenaid voor de allerlekkerste en gezondste sappen!

angel
Voor de allermooiste lekkerste sappen, deze megaprofi slowjuicer. Hier kun je dus ECHT je eigen sapbar mee openen he! Zelfs amandelmelk kan je met deze beauty maken: I’m In Love! Alleen tikkeltje boven budget 🙂

alpro 3
Sweet Smoothie

gazpacho asian 4
Gazpacho Asian Style

Nou succes met je keuze! Sowieso geldt: alle drie de methode zijn gezond, de een meer dan de ander. Maar ik gebruik ook nog heel vaak mijn blender. Lekker makkelijk.

En nog een andere opmerking: gebruik vooral groenten, in fruit zit namelijk vrij veel suiker en je krijgt stiekem aardig wat binnen met zo’n sapje. En maak je sap zo groen mogelijk, GROEN IS GEZOND.

Check voor nog veel leuke food-weetjes en recepten mijn blog: foodiesinheels.nl en volg me op Instagram en Facebook.

DISCLAIMER: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alsjeblieft contact op met contact@stylemyday.nl.

Comments