Foodies In Heels

GUEST-EDITOR-maud

Wij zijn gek op gezellige avonden met vrienden. Kletsen, wijntjes drinken en natuurlijk willen we daar iets lekkers bij eten.

Ik ben een complete kaasfan, dus bij ons thuis zijn het vooral veel verschillende kaasjes waar het om draait. Ok, doe dit niet al te vaak….. Maar af en toe mag je je wel eens even lekker laten gaan toch?

cheese platter

Weet jij niet goed hoe je je kaasplank in moet richten? Hier wat tips:

Ten eerste: ga voor een goede plank. Ik heb heeeeel veel verschillende planken, soort van tic en ik gebruik ze allemaal. Mijn favorieten zijn de planken van Dutch Deluxes. Echt prachtig zijn ze en ze zijn er in heel veel verschillende kleuren en maten. Hout is prachtig, maar kijk eens hierboven hoe fris dit lichtblauw is? Helemaal leuk in de zomer!

Ben je geen kaasfan, maar je gasten wel? Laat je informeren door een goede kaasspeciaalzaak. Hier snijden ze de kazen vers en bij de supermarkt krijgen ze het voornamelijk voorverpakt binnen. Je kunt je voorstellen wat het lekkerste is :-)) De basis bij het kiezen van kazen is: neem een harde (oude) kaas, een blauwschimmelkaas (bijvoorbeeld stilton, mijn favoriet) een zachte roodschimmelkaas (bijvoorbeeld epoisse, wel voor de die-hards hoor) en een witschimmelkaas (bijvoorbeeld brie). Op deze manier heb je voor iedere kaasliefhebber wel iets op je plank.

cheese platter 3

Ok, kaas check, maar wat leg je er nog meer op. Ik heb er ALTIJD olijven op liggen: ten eerste, ik vind ze heerlijk. Ten tweede, het ziet er altijd mooi uit op je plank. Hierboven heb ik gekozen voor zwarte en groene, je kunt ze ook mixen, ook leuk. Maar je kunt er ook, zongedroogde tomaatjes, gevulde pepertjes, of andere tapas op leggen.

Chutney, jam, marmelade, stroop, honing: altijd lekker een dip bij je kaasjes. Stop het in een klein glazen potje, op leg het gewoon op de plank. Ook leuk.

Voor de mensen die niet van kazen houden, leg er wat vleeswaren neer.

Denk ook aan iets zoets: rozijnen bijvoorbeeld. En een crunch: noten, crackers, soepstengels etc.

Gebruik verschillende glaasjes, potjes en bakjes. Ziet er allemaal leuk en levendig uit.

Denk aan de kleurverschillen, ik gebruik voor wat groen op de plank net als hieronder vaak takken rozemarijn.

Ook leuk, maak DIY-vlaggetjes met namen van de kazen erop.

Wat het ook altijd heel levendig maakt is als je hoge glazen met bijvoorbeeld groentestengels of kaasstengels erop zet. Leuk om iets hoogs erop te hebben.

Voor de kids leg ik er ook vaak komkommer, tomaatjes en worteltjes op zodat ze ook nog wat gezonds binnen krijgen :-))

Leg het vooral allemaal niet te netjes op een plank, en kies niet voor een hele grote plank als je maar drie kaasjes hebt gekocht. Ik kies liever voor een kleinere die ik wat rijker vul dan een hele grote waar eigenlijk te weinig op ligt.

cheese platter 2

Enne, doe dit vooral niet al te vaak! Is niet helemaal in balans met mijn Foodies In Shape challenge he?!

 

DISCLAIMER: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alsjeblieft contact op met contact@stylemyday.nl.

Comments