Ga jij vanavond ook een mega gezellig avondje houden? Cadeautjes inpakken, heerlijk dineren, maar natuurlijk moet er ook een lekker nagerecht aanwezig zijn! En houd jij nu enorm veel van chocolade? Dan is dit dus echt hèt toetje voor jou! Wij hebben namelijk een recept gevonden van Brenda Kookt voor de meest heerlijke Tony Chocolonely taart ever! Een perfect gerecht als toetje na je kerstdiner. Wij willen dit recept heel graag met jou delen, zodat jij je nog net voor kerstsavond goed kan uitsloven in de keuken. Benieuwd? Scroll dan snel verder!
- 300 ml water
- 90 g cacaopoeder
- 250 g bloem
- 500 g suiker
- 3 g zout
- 2 zakjes bakpoeder
- 1 tl vanille-extract
- 350 ml karnemelk
- 130 g zonnebloemolie
- 3 eieren
- 35 gram ongezouten boter
- 85 gram pure chocolade
- 0,6 dl zure room
- 1/2 theelepel puur vanille-extract (5 ml)
- 150 gram poedersuiker
- blikje gecondenseerde melk
- grof zeezout
- blokjes karamelfudge
- reep Tony’s Chocolonely Karamel Zeezout
twee springvormen met een diameter van 18 cm (als je 1 springvorm hebt kun je de taarten ook na elkaar bakken, heb ik ook gedaan)
Bereiding:
Bereiding van de taart:
1. Doe het water in een pannetje en breng het aan de kook. Roer de cacao er door en laat dit mengsel even afkoelen
2. Meng de bloem met suiker, zout en bakpoeder door elkaar. Voeg de vanille-extract, karnemelk, zonnebloemolie en eieren toe en mix dit goed door elkaar. Roer het cacaomengsel er door en laat dit mengsel een half uurtje rusten.
3. Vet de springvorm(en) in met boter of olie en bekleed de het met bakpapier. Verwarm de oven voor op 170 ºC. Verdeel het beslag over de 2 bakvormen en bak ze 50 minuten in de oven. (als je 1 vorm hebt dan bak je de taarten na elkaar)
4. Stort de taarten op een vel bakpapier, haal het velletje bakpapier dat mee is gebakken van de taart af. Laat de bodems helemaal afkoelen.
Bereiding van de dulce de leche:
1. Vul een grote pan met water en breng dit aan de kook. Leg hier het blikje gecondenseerde melk in. Zorg er voor dat het blikje ten alle tijden helemaal onder water staat. (is dit niet het geval dan is er kant op ontploffingsgevaar). Laat het water 2,5 uur zachtjes koken met de deksel op de pan. Controleer tussentijds een paar keer of het blikje nog helemaal onder water staat.
2. Laat het blikje even afkoelen op het aanrecht en trek het hierna open. Je hebt nu lekkere dulche de leche. Breng de dulche de leche op smaak met grof zeezout.
Bereiding van de chocolade ganache:
1. Laat de boter en chocolade in een pannetje smelten. Roer de zure room en vanille door de gesmolten chocolade. Klop met een garde de poedersuiker er door.
Het opbouwen van de taart:
1. Leg de twee chocolade taarten op elkaar en snijd de zijkanten eventueel bij. Haal de taarten va elkaar en besmeer de bovenkant van een van de taarten met een laagje gezouten dulce de leche.
2. Leg de andere taart er op.
3. Besmeer de zijkant van de taart met de chocolade ganache. En besmeer de bovenkant van de taart met gezouten dulce de leche.
4. Verdeel blokjes van de reep Tony’s over de taart en wissen dit af met blokjes karamelfudge.
Bron: Brenda Kookt