Andermatt wordt hét nieuwe, luxe & moderne ski-oord van Zwitserland!

Het verhaal wat ik nu ga vertellen lijkt bijna een sprookje! Afgelopen maand ben ik voor Style My Day samen met LXRY afgereisd naar Andermatt, wat DE place-to-be wordt op wintersport gebied! Geloof mij... dit dorpje wil je echt zien!!

-Lvi0rzw

ANDERMATT

Andermatt is een dorpje in de Zwitserse Alpen.  Deze plaats is een tijdje geleden opgekocht door multi-miljardair Samih Sawiris, en hij is deze plek momenteel aan omtoveren tot het meest luxueuse skioord van Europa. Ik mocht een bezoekje brengen aan deze nieuwe hotspot en wauw… wat is dit een waanzinnig groot en prachtig project! Er wordt in totaal zo’n 1,5 miljard euro geïnvesteerd in Andermatt, dus je kan je voorstellen dat dit dé nieuwe Zwitserse hotspot wordt!

Eerst even een klein stukje terug in de tijd. Andermatt was vroeger een militaire basis. Nadat er bezuinigd moest worden, kwam het dorpje vrijwel leeg te staan. Dat is het moment waarop Samih Sawiris kwam kijken. Hij kwam eigenlijk alleen langs als adviseur, maar Samih zag zóveel potentie in Andermatt, dat hij besloot het zelf te kopen. De voormalig militaire basis stelde voor het bouwen van dit project 1 miljoen vierkante meter land beschikbaar. Dit heeft ervoor gezorgd, dat Andermatt op dit moment, het grootste en modernste wintersportgebied is van centraal Zwitserland.

The-Chedi-Gallery_07

THE CHEDI

Het pareltje van Andermatt is toch wel het luxe The Chedi hotel! Geloof mij… hier moét je een keer zijn geweest! Wát een waanzinnig hotel is dit. The Chedi heeft maar liefst 200 openhaarden! Je kan je dus voorstellen dat dit hotel naast hyper modern en luxe, ook nog eens heel romantisch en gezellig is. Daarnaast zit er een waanzinnige spa in het hotel, waar je dus na het skien lekker kan relaxen. Ook de restaurants zijn waanzinnig goed bij The Chedi. Zo is er een westers-aziatisch fusion restaurant én is er een Japans restaurant dat een Michelin ster bezit. Eten bij The Chedi kan dus ook op héél hoog niveau.

The Chedi geeft je de perfecte combinatie tussen lekker skien in de natuur, en genieten van de luxe binnen in het hotel! Zo worden je ski’s dagelijks door The Chedi schoongemaakt, en worden je skischoenen voorverwarmd zodat je lekker warm de piste op gaat!  Op het einde van de dag kan je jouw ski’s weer inleveren en maken zij deze voor jou schoon terwijl jij al lekker kan genieten bij de open haard in het hotel. De volgende ochtend haal je ze weer op en alles staat weer voor je klaar!

The-Chedi-Gallery_01 The-Chedi-Gallery_02 The-Chedi-Gallery_03The-Chedi-Gallery_11 The-Chedi-Gallery_35IMG_7217 IMG_7180

AUTOVRIJ

Wat bijzonder is aan Andermatt is dat het helemaal auto-vrij is gemaakt. Je kan je auto kwijt in de mega garage die ze onder het dorp hebben gebouwd. Super handig want er is bij elk appartement of hotel een aparte ingang. Ook is eigenlijk alles wat je nodig hebt te vinden in het dorpje, dus het is niet nodig om Andermatt te verlaten.

N_m4qwUo

SKIGEBIED

Maar waar het natuurlijk allemaal om draait is het skigebied. Andermatt heeft meer dan 120 kilometer aan piste en is daarmee het grootste skigebied van centraal Zwitserland. Er is een nieuwe lift gebouwd om Andermatt en Sedrun met elkaar te verbinden. Super fijn want zo kan je dus alle kanten op en heb je een breed scala aan pistes. Wat ik zelf ook een mega voordeel vind, is dat er een mogelijkheid is om met de trein van Sedrun naar Andermatt te gaan. Als je na het skien (of lunchen ;)) uitgeput bent en terug naar Andermatt wilt, kan je dus ook lekker te trein pakken. In de trein bevind zich zelfs een apres-ski wagon, dus als je zin hebt in een feestje, zit je in deze trein helemaal goed. Andermatt heeft dus al 14 liften maar gaat nu nog iets bijzonders doen! Er wordt er een skilift gebouwd door Porsche met verwarmde stoelen. Hoe fijn is dat? Even lekker opwarmen als je in de lift zit! Ik ben nu al fan!

Te weinig sneeuw is voor Andermatt ook geen probleem. Er voor elke piste een mogelijkheid om kunstsneeuw te verspreiden. Gedurende de zomer wordt er overtollige sneeuw van de winter ervoor bewaard, zodat deze gebruikt kan worden zodra het skiseizoen wordt geopend. Het seizoen loopt van december tot en met april. Met als beste de maand maart, omdat de zon dan vaak schijnt, het niet meer extreem koud is, en je nog steeds kan genieten van hele goede kwaliteit sneeuw.

PnEUTHQQ Egl3bZ8A dVOX92Ww D_v0EjiA

GOLFBAAN & ANDERE ACTIVITEITEN

Ook in de zomermaanden heeft Andermatt genoeg te bieden! Zo is er vlakbij een waanzinnig mooie golfbaan die omgeven is door bergen. Ook kan je prachtige wandelingen maken én ligt hét shopwalhallah Milaan maar op 2 uur rijafstand! Waaah, hoe fijn is dat! Zo kan je de perfecte combinatie maken tussen het prachtige natuurgebied en de stad. Munchen is ongeveer 4 uur rijden en naar Zurich doe je er zo’n 90 minuten over. Ben je van plan om met een prive-jet Andermatt te bezoeken? Dan is er een landingsbaan speciaal gemaakt voor private jets op 45 min rijden afstand.

E5ba3pDg 2VVcLjRwThe-Chedi-Gallery_52The-Chedi-Gallery_23

FOOD

Naast dat je in The Chedi dus al een sterrenrestaurant kan vinden, komt er in de buurt van Andermatt nog een wáánzinnig restaurant. Bovenop een piste ga je binnenkort het meest luxe en dure restaurant van Zwitserland vinden. Ze zijn momenteel nog aan het bouwen maar wij kunnen niet wachten om dit pareltje te zien!

The-Chedi-Andermatt-RESTAURANT-Sushi

The-Chedi-Gallery_31

APPARTEMENTEN

Ben jij nou ook al fan geworden van Andermatt? En denk je, JA dit nieuwe, luxe ski-oord is echt iets voor mij? Dan hebben we goed nieuws. Zoals jullie waarschijnlijk weten is het voor niet Zwiters, bijna onmogelijk om een huis te kopen in Zwisterland. Nu is er met Andermatt iets bijzonders aan de hand! Andermatt is vrijgesteld van de Second Home Law. Dit houdt in dat iedereen, ook niet Zwitserse, een huis kunnen kopen in Andermatt, Zwitersland. Wil jij als Nederlander dus graag een huis in Zwitserland, dan is dít je kans!!

Één van de personen die ook in Andermatt geloofd en er al een appartement heeft gekocht is  is Louis van Gaal. Hij zit gevestigd in Gotthard Residences. Er zijn nog appartementen in dit gebouw te koop ;).

Er worden op dit moment zo’n 42 appartement complexen gebouwd met daarin totaal zo’n 500 appartementen gevestigd. Het goedkoopste appartement beginnen bij zo’n  €290.000 en ze lopen op tot in de miljoenen. Zoals je leest, Andermatt is een bijzonder luxe plek, maar het is niet onbetaalbaar! Er zit voor iedere prijsklasse wel iets bij!  En zelfs voor als je er niet het hele jaar kunt wonen, kan Andermatt Swiss Alps het voor je verhuren en schoon laten maken! Handig én een goede investering dus!

Alle appartementen zijn hyper modern en gezellig ingericht. Zelf vind ik dit enorm belangrijk want je bent veel buiten maar s’avonds natuurlijk ooklekker binnen! Een fijne plek met een mooie inrichting en moderne faciliteiten vind ik dus heel erg belangrijk. Zeker op een plek waar het vaak  koud is.

OksKLcjg

6fkTMKJg 9wLhdMdw Evmy8iLi W5SthE8Q 0yFHHQzg

CHALETS

Heb je meer te besteden en wil je écht compleet jouw eigen, vrijstaande, chalet ontwerpen? Dat kan! Andermatt heeft een aantal wáánzinnig mooie plekken beschikbaar om de meest luxe en bijzondere huizen te bouwen. Benieuwd? Scroll dan snel even verder.

rJXP68_Y _wUhqG2k

Zoals je misschien wel door hebt ben ik écht een groot fan van Andermatt. Momenteel zijn ze nog aan het bouwen maar ik weet 100% zeker dat in een paar jaar Andermatt DE place to be is voor alle skiers onder ons die houden van een luxe en moderniteit. Ik ga zéker binnenkort weer terug en ben ontzettend benieuwd of jullie dit nieuwe pareltje ook eens gaan bezoeken?

 

 

DISCLAIMER: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alsjeblieft contact op met contact@stylemyday.nl.

Comments