6 x Waarom ook jíj een bezoekje moet brengen aan Bilbao

Bilbao is een nog redelijk onontdekte hotspot in Spanje. De stad is mega groot maar tóch is het nog niet zo populair als Barcelona of Ibiza. Tijd om daar verandering in te brengen want Bilbao is ook zéker een bezoekje waard. Benieuwd naar deze stad? Wij zetten de 6 redenen op een rijtje waarom óók jíj een bezoekje moet brengen aan Bilbao.

1. Je kunt stad & strand combineren

3fcb2286de32f7c441f5f86c572f0bf1

Dit is iets waar je me het áller gelukkigst mee maakt!  Je hoeft niet te kiezen tussen stad en strand, Bilbao heeft het namelijk gewoon allebei. Na twintig minuten met de metro kom je aan bij het eerste strandje, en als je het daar gezien hebt hop je zo naar de volgende strandje. Super leuk en idyllisch! Wel zijn er weinig cafeetjes en strandtenten dus neem wel je eigen eten en drinken mee ;).

2. Er zit een waanzinnig goed sushi restaurant

IMG_1173 3

Zoals vele met mij ben ik echt helemaal addicted aan sushi. Ik eet het zó ontzettend vaak dat ik tegenwoordig redelijk kritisch ben en veel verwacht van wat de chef voor mij bereid. Toen ik dan ook bij Kuma ging eten werd ik ontzettend blij verrast. Dit sushi restaurant is echt waanzinnig goed en vooral de sashimi is echt om bij weg te smelten. Alles wordt recht voor je neus, vers bereid en dat proef je! Mocht je echt van goede ingrediënten en rauwe vis houden dan raad ik je zéker aan om eens een bezoekje te brengen aan dit waanzinnige restaurant.

 

3. Je kan er eindeloos goed shoppen

IMG_1693 2

Naast sushi eten is shoppen ook nog een andere hobby van mij! Gelukkig was ik helemaal op mijn plek in Bilbao want er zijn eindeloos veel leuke winkels! Van Zara tot Sabon tot aan kleine boutiques, je hebt er echt alles. Shop till you drop dus!

4.  Guggenheim

IMG_1722 3

De bekendste reden om Bilbao te bezoeken is natuurlijk vanwege het Guggenheim museum. Er zijn maar liefst zes Guggenheim musea gebouwd en één daarvan staat in de stad Bilbao. Het Guggenheim in Bilbao is ontworpen door architect Frank O. Gehry en werd in 2002 uitgeroepen tot Europees Museum van het Jaar en dat begrijpen wij helemaal! Het gebouw is echt waanzinnig indrukwekkend en echt een must-see! In het Guggenheim museum zijn onder andere kunstwerken te bewonderen van Salvador Dalí, Picasso en Eduardo Chillida!

 

 

5. Er is een waanzinnige rooftop bar met uitzicht over de hele stad 

IMG_0866 2

Ik heb iets met rooftop bars en mooie uitzichten. Het geeft je diner toch nét een extra dimensie en het is ook nog eens hartstikke romantisch. Zo genoten wij ook van een héérlijk diner met een waanzinnig uitzicht over de stad. Romantischer kan je het niet hebben wat mij betreft en dit is dan ook écht een must-do. Deze rooftop bar zit trouwens gevestigd in het hotel waar ik verbleef genaamd Ercilla hotels! Zéker een aanrader dus want naast dat de kamers waanzinnig groot zijn, het eten er heerlijk is én je op je wenken wordt bediend, kan je dus óók genieten van dit spectaculaire uitzicht midden in en over de stad! Zoek je dus nog een hotelletje? Klik dan HIER om Ercilla te boeken!

 

6. De foodmarket is een must-see

IMG_1014

Het bezoeken van de Mercado de la Ribera is echt een aanrader! Deze markthal is maar liefst 10.000 vierkante meter groot en is verspreid over drie verdiepingen. Hier kom je tal van verschillende marktkraampjes tegen waar je de meest lekkere streekproducten kunt proeven en kopen! De lekkerste hammetjes en olijven shop je hier!!

 

 

DISCLAIMER: Wij trachten altijd de correcte en originele bron te gebruiken van iedere afbeelding die wij plaatsen. Mocht dit incorrect zijn, neem dan alsjeblieft contact op met contact@stylemyday.nl.

Comments